PS Polecam poniższe tosty, mega <3
Tosty francuskie z chałki w kokosowej panierce
Składniki (1 porcja)
- 2 grube kromki chałki, najlepiej obeschnięte
- jajko
- 4 łyżki mleczka kokosowego
- ziarenka z 1/2 laski wanilii (można pominąć)
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- olej kokosowy do smażenia
- ulubione dodatki do podania
Jajko roztrzepać z mleczkiem. Chałkę obtoczyć z obu stron w masie jajecznej, aż całe kromki się namoczą. Obtoczyć w wiórkach kokosowych. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju kokosowym. Podać z czym lubicie :)
rzeczywiście mega słodkie śniadanie!
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńNie mogłabym się oprzeć takiemu śniadaniu :) Pysznie!
OdpowiedzUsuń