Wytrawne dania zdecydowanie nie lubią pozowania do zdjęć (dlatego blog jest 'przesłodzony' - mimo że od czasu do czasu sobie coś ugotuję to nie mam serca do ładnego, albo chociaż przeciętnego układania talerza do zdjęć i przygotowywania kompozycji - patrz zdjęcia w tym poście ;)). Natomiast te parówki musiałam tutaj dodać! Same 'hot-dogi' nie są niczym innowacyjnym, na uwagę jednak zdecydowanie zasługuje pyszny sos, z jakim je podaję. Polecam zaserwować danie z dużą ilością świeżych, soczystych pomidorów i ogórków małosolnych. Śniadanie-ideał.
Składniki
- 2 opakowania ciasta francuskiego lub drożdżowego
- 10 parówek (u mnie z serem)
- jajko
Parówki zawijać w płaty ciasta i kroić na kawałki. Posmarować roztrzepanym jajkiem, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 st. C przez 15 min. Podawać z sosem musztardowym.
Sos musztardowy
- 100 g musztardy dijon
- 100 g musztardy francuskiej
- 2 łyżki śmietany
Wymieszać wszystkie składniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony komentarz :)