wtorek, 13 grudnia 2016

Rogaliki z masą makową


Zrobiłam ostatnio całą miskę domowej masy makowej, bo ją uwielbiam i dodaję w okresie świątecznym, gdzie się tylko da! Pysznie smakuje w naleśnikach, babeczkach, czy takich łatwych rogalikach. Wystarczy chwila i możemy cieszyć się pysznymi, chrupiącymi ciastkami.



Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • domowa masa makowa
  • cukier puder do posypania (można też rogaliki polukrować)
Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Ciasto pokroić jak na obrazku poniżej.



Ułożyć nadzienie mniej więcej w miejscach zaznaczonych na obrazku.


Zwijać rogaliki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 12-15 min. Posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub 

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony komentarz :)