środa, 16 czerwca 2010

Sałatka z tuńczykiem



Czasem przyjemnie jest posiadać przepisy na potrawy czy przekąski, które można przygotować w trzy minuty, kiedy goście siedzą przy stole, a wszystkie smakołyki się kończą (bo i tak bywa, choć rzadko :D). Ta sałatka nie wymaga niczego prócz kilku składników, które zawsze się u nas znajdą... Pozostaje mi tylko polecić i życzyć smacznego :).


Składniki
  • 150 g kiełków fasoli Mung *
  • puszka tuńczyka w oleju
  • puszka kukurydzy
  • 4-5 łyżek majonezu
  • pieprz
Kiełki i kukurydzę odcisnąć z zalewy, tuńczyka z oleju. Wymieszać razem w misce, doprawić i dołożyć majonez, wymieszać.


* masa po odsączeniu z zalewy

3 komentarze:

  1. Sałatka jest rzeczywiście pyszna, ale ja wolę z tuńczykiem w sosie własnym. Dodaję jeszcze kaszkę kus-kus zaparzyną w bulionie. Polecam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super, cieszę się że smakuje :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony komentarz :)