Witam Was słodko w ten piękny, grudniowy poranek! Wczoraj postanowiłam, że muszę jakoś "świątecznie" przywitać Mikołajki - i oto jestem z kolejną propozycją na lodówkową owsiankę, którą nazywam (jak już zdążyliście się przekonać kilka razy) "parfait". I faktycznie, ten dzisiejszy jest wyjątkowy - pachnie bożonarodzeniowymi wypiekami, piernikiem, migdałami i miodem, a dodatkowo ma w sobie mak i mandarynki... A także świąteczną granolę, na którą przepis znajdziecie tutaj. Polecam, nie tylko w trakcie trwania Adwentu :-)
PS Przepraszam, mam mnóstwo zaległości w komentarzach i mailach. Nadrobię, nadrobię niebawem, obiecuję. Miłego dnia!
Składniki (1 porcja)
- 1/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
- 1/3 szklanki jogurtu greckiego
- 1/3 szklanki mleka
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki suchego maku
- łyżeczka przyprawy do piernika (uwaga na kupną z dodatkiem mąki!)
- 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego
- 1 duża pomarańcza lub 2-3 mandarynki
- 1/3 szklanki granoli świątecznej
Wieczorem połączyć
płatki, jogurt, mleko, miód, mak, przyprawę i ekstrakt w miseczce.
Przykryć i wstawić do lodówki.
genialny ! taki świąteczny posiłek ;D muszę zrobić sobie świąteczną granolę ;p
OdpowiedzUsuńMniam,jakie pyszne śniadanko Maniu. Idealne na Mikołajkowy poranek:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Ach, cudo :) Taka świąteczne to Twoje parfait... I na pewno przepyszne. Miód, mak, mandarynki - czuję święta w powietrzu!
OdpowiedzUsuńWspaniała :) I rzeczywiście taka świąteczna :D
OdpowiedzUsuńjaka świetna!: )))
OdpowiedzUsuńjaki piękny poranek!
OdpowiedzUsuńNa takie sniadanko to i ja miałabym wielką ochotę:) ....cudowne:)
OdpowiedzUsuńZ taką miską mogę zaczynać każdy poranek :)
OdpowiedzUsuńMiłych Mikołajek życzę :)
jak świątecznie.. jak pysznie! <3
OdpowiedzUsuńMiło nam poinformować, że w mikołajkowym prezencie wyróżniłyśmy Cię nagrodą Liebster Blog :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :*
UsuńFotografie i przepisy z opisem Są podobne do nocy spadających gwiazd -też niecodzienne- niepowtarzalne -wyjątkowe- Wszystko można wyrazić w poezji -ale ja nie umiem -proszę tylko to sobie wyobrazić -Proszę dalej tworzyć takie cuda- perfekcyjnie -doskonałe utwory kulinarne
OdpowiedzUsuń