środa, 26 sierpnia 2015

Kokosowe serniczki z ricotty z malinami i galaretką


Będę Was teraz, jak co roku, zasypywać wszystkim, co zawiera maliny :) Uwielbiam je, a sierpień i wrzesień to mój ulubiony moment na wykorzystanie tych owoców, bo:  czerwiec=truskawki, lipiec=jagody, a na maliny zwyczajnie brak wtedy miejsca :) Dzisiaj znów szybki deser, dla fanów ricotty, bo ten serek smak ma specyficzny. Ale jeśli go lubicie z pewnością Wam posmakuje :)



Składniki
  • 250 g ricotty
  • 250 g kremowego sera
  • mała puszka mleka kokosowego (165 ml)
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 5 łyżek wiórków kokosowych
  • 3 płaskie łyżki mąki kokosowej
  • maliny
  • galaretka malinowa (na 500 ml wody) rozpuszczona w 400 ml wrzątku
Mleczko kokosowe ubić przy pomocy miksera. Dodać cukier, ubić aż do jego rozpuszczenia. Dodać ricottę, ser, mąkę i dokładnie zmiksować. W pucharkach układać masę, na wierzchu ułożyć maliny, zalać tężejącą galaretką. Przechowywać w lodówce. Smacznego :)



7 komentarzy:

  1. rewelacyjne deserki!

    http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/08/konkurs-pozegnanie-wakacji-z-owocowym.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Te serniczki wyglądają cudownie! :)
    Piękne zdjęcia! *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. To ja poproszę taki pucharek, czysta rozkosz dla podniebienia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudne zdjęcia i takie pyszne serniczki. Podobają mi się :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ile procji wychodzi z podanego przepisu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak na zdjęciu - 4 (to szklanki o pojemności ok. 150 ml)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony komentarz :)