Jaki jest najszybszy pomysł na wykorzystanie nadzienia mincemeat, które pozostało mi po weekendowym torciku piernikowym (klik)? Oczywiście chrupiące rogaliki z ciasta francuskiego, posypane grubą warstwą cukru pudru. Wstyd się przyznać, że zjadłam prawie wszystkie od razu, gorące, sama, zaraz po zrobieniu zdjęć... Dla niepoznaki zostawiłam mojemu chłopakowi dwa, bo tak słodko pachniało w mieszkaniu, że od razu po wejściu na klatkę dało się wyczuć jakieś pyszności i nic bym przed nim nie ukryła ;)
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- nadzienie mincemeat z tego przepisu - klik (zużyjemy ok. połowy)
- cukier puder do posypania
Ciasto pokroić jak na obrazku poniżej.
Ułożyć nadzienie mniej więcej w miejscach zaznaczonych na obrazku.
Miło z Twojej strony, że mu zostawiłaś. Ja bym zjadła wszystkie! ;)
OdpowiedzUsuń