niedziela, 29 stycznia 2017

Czekoladowe pralinki z awokado (vegan, GF)


Stosunkowo zdrowe pralinki na bazie awokado i gorzkiej czekolady (użyłam 85%), obtoczone dodatkowo w gorzkim kakao. Może nie jest to optymalne rozwiązanie dla wielbicieli cukru, ale z pewnością osoby pozostające na diecie czy starające się zdrowo odżywiać będą zachwycone.

Składniki
  • 170 g gorzkiej czekolady
  • 1 dojrzałe awokado
  • szczypta soli
  • ziarenka z 1/2 laski wanilii
  • kakao do obtoczenia
Czekoladę rozpuścić i wystudzić. Awokado dokładnie zblendować, wymieszać z czekoladą, solą i wanilią. Włożyć na 20 min. do lodówki. Po tym czasie formować z masy kulki i obtaczać w kakao. Przechowywać w lodówce. Smacznego!


źródło: klik

3 komentarze:

  1. Z awokado? Nigdy nie próbowałam! Muszę takie coś zrobić. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie stosunkowo tylko bardzo zdrowe:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają niesamowicie kusząco :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony komentarz :)