Z jagodami, tudzież innymi owocami (do wyboru). Bardzo dobre, babkowate, czyli takie, jak lubimy. Dodatkowa zaleta to małe prawdopodobieństwo zakalca. Ach! I oczywiście wszystkie miary przeliczone na szklanki i łyżki, dlatego nawet nie jest potrzebna waga kuchenna. Polecam. A tu źródło.
Składniki
- 4 jaja
- 125 g margaryny (pół kostki)
- 13 kopiastych łyżek mąki
- 13 łyżek cukru *
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- szczypta soli
- 2 szklanki jagód
Miękką margarynę utrzeć mikserem, dodając po jednym jajku. Następnie wymieszać z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sól. Tortownicę o śr. 20 cm wyłożyć papierem, wysypać równo owoce, na to ciasto, wyrównać. Piec około 40 min w 180 st. C.
Lubię takie owocowe ciacha:)
OdpowiedzUsuńIdealnie wyszło :) Piękne :)
OdpowiedzUsuńAle fajny pomysł, oryginalnie :)
OdpowiedzUsuńwygląda oszałamiająco!
OdpowiedzUsuńi na dodatek jagody... rewelacja.
wyglada tak, ze jestem znow glodna! ;-))
OdpowiedzUsuńOwocowe, puszyste, oprószone pudrem...można chcieć czegoś więcej? Jak dla mnie perfecto do popołudniowej kawusi :)
OdpowiedzUsuńCo za cudo, smam mam ochotę na kawałek z Twojego ciasta !:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Jagody...już o nich zapomniałam. :)
OdpowiedzUsuńodealne ciasto do porannej herbaty:) i nie tylko:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jagody i chętnie zjadłabym kawałeczek tego ciasta bo wygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ciacha z owocami:) Fajne takie odwrócone:)
OdpowiedzUsuńCiacho zawsze wychodzi i jest pyszne, pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMniaaaam!
OdpowiedzUsuń