Szybki sposób na mleczny, grudniowy koktajl. Słodki dzięki białej czekoladzie, ciasteczkowo-miodowy, ze szczyptą cynamonu. Polecam!
Składniki (2 porcje)
- 400 ml zimnego, pełnego mleka
- 50 g białej czekolady
- 3 czubate łyżki kremu speculoos
- kilka kostek lodu
- szczypta cynamonu
- spienione mleko lub kremówka do dekoracji
- pokruszone ciasteczka speculoos do dekoracji
Jakie to musi być pyszne.. :D
OdpowiedzUsuńz chęcią bym się poczęstowała:)
OdpowiedzUsuńAle mi smaka zrobiłaś! :D Mam pytanie... co to jest krem speculoos i gdzie można go kupić? :)
OdpowiedzUsuńKrem speculoos to takie smarowidło typu masło orzechowe/nutella, tyle tylko, że na bazie korzennych ciasteczek speculoos. Kiedyś widziałam go w Almie (czasem pod nazwą Biscoff spread), okresowo bywa nawet w Biedronce. Możesz go zrobić też samodzielnie - bardzo prosty przepis wstawiałam na bloga kilka dni temu: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2016/12/krem-piernikowy-trzykadnikowy.html
UsuńBuziaki! :)
Dziękuję za info! :)
UsuńBuziaki :*
Nie ma za co :* Pozdrowienia!
UsuńMusiał smakować bardzo świątecznie :) Idealny, żeby wprowadzić się w odpowiedni nastrój. Albo ten nastrój zatrzymać :)
OdpowiedzUsuń