sobota, 18 października 2014

Śniadanie na sobotę #10




Dziś znowu płatki owsiane. Ostatnio znów bardzo mi smakują, a szczególnie w przedstawionej poniżej wersji. Zwykle gotowałam owsiankę wieczorem i odstawiałam na noc do zgęstnienia, teraz bardziej smakuje mi w wersji "zupy" - trochę rzadszej. Mam też teraz dwie ulubione wersje dodatków, dziś przedstawiam jeden z nich, a w najbliższym czasie będzie ten drugi :) Miłej soboty!


Płatki owsiane z karmelizowanym bananem


Składniki (1 porcja)
Płatki
  • szklanka mleka
  • 3 łyżki płatków owsianych górskich
  • pół łyżki otrębów owsianych
  • szczypta soli
Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i gotować do zgęstnienia (ok. 10 min.). Przelać do miseczki, podać ze skarmelizowanym bananem.


Dodatki
  • 3/4 dużego banana lub 1 mały
  • czubata łyżeczka masła
  • łyżeczka cukru trzcinowego
Banana pokroić w plasterki. Masło rozgrzać z cukrem na patelni, usmażyć w powstałej masie plasterki banana z obu stron.



5 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...