Dziś znowu płatki owsiane. Ostatnio znów bardzo mi smakują, a szczególnie w przedstawionej poniżej wersji. Zwykle gotowałam owsiankę wieczorem i odstawiałam na noc do zgęstnienia, teraz bardziej smakuje mi w wersji "zupy" - trochę rzadszej. Mam też teraz dwie ulubione wersje dodatków, dziś przedstawiam jeden z nich, a w najbliższym czasie będzie ten drugi :) Miłej soboty!
Płatki owsiane z karmelizowanym bananem
Składniki (1 porcja)
Płatki
- szklanka mleka
- 3 łyżki płatków owsianych górskich
- pół łyżki otrębów owsianych
- szczypta soli
Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i gotować do zgęstnienia (ok. 10 min.). Przelać do miseczki, podać ze skarmelizowanym bananem.
Dodatki
- 3/4 dużego banana lub 1 mały
- czubata łyżeczka masła
- łyżeczka cukru trzcinowego
Banana pokroić w plasterki. Masło rozgrzać z cukrem na patelni, usmażyć w powstałej masie plasterki banana z obu stron.
Płatki owsiane Mniam <3
OdpowiedzUsuńSuper Blog <3
Wzajemnie kochana +zapraszam do mnie;)
muszę dzisiaj zrobić te karmelizowane banany!
OdpowiedzUsuńidealne śniadanie :>
OdpowiedzUsuńjakie delikatne <3
OdpowiedzUsuń