Dzień dobry, powróciłam! Tak się stęskniłam, że sobotni post pojawia się w niedzielę. Musiałam się zmusić do wstania, bo wróciłam późno i zdecydowanie przez najbliższe dni będę odsypiać (na szczęście zajęcia dopiero - albo już! :D - 2 października...).
Zatęskniłam też za długimi, leniwymi, ciepłymi śniadaniami w miseczkach. A ryż na mleku to moja ulubiona potrawa! Dziś jedna z ulubionych, podstawowych wersji, natomiast od razu muszę Wam powiedzieć, że w wegańskiej wersji na mleku kokosowym i z frużeliną wiśniową jest moim faworytem. Tymczasem jesienna kompozycja, jakże prosta i smaczna!
Ryż na mleku z gruszką w miodzie
Składniki (1 porcja)
- 60 g ryżu
- szczypta soli
- 200 ml mleka
- duża gruszka
- łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki płynnego miodu
- pół łyżeczki cynamonu
- ew. kilka orzechów włoskich do dekoracji
jakie piękne jesienne smaki... :)
OdpowiedzUsuńdawno nie jadłam ryżu, muszę to nadrobić :)
OdpowiedzUsuńrobię jak tylko dopadnę gruszki! :D
OdpowiedzUsuńgrrr! wygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuń