niedziela, 7 sierpnia 2016

Brownie z kawałkami czekolady




Wiem, że ciasta Nigelli są tłuste i słodkie, ale czasem najdzie mnie ochota na coś właśnie takiego. Lepkie, wilgotne, z kawałkami czekolady (która trochę mi się rozpuściła), doskonałe po wystudzeniu, a jeszcze lepsze ciepłe, prosto z piekarnika.


Składniki
  • 225 g czekolady 70%
  • 225 g masła
  • 175 g cukru
  • 3 roztrzepane jajka
  • 150 g zmielonych migdałów
  • 100 g groszków czekoladowych
Czekoladę rozpuścić z masłem w rondelku. Zdjąć z ognia, dodać cukier, wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Dodać jajka i migdały, wymieszać. Do chłodnej masy dodać groszki czekoladowe. Ciasto wylać do foremki 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 min. w 170 st. C



źródło: Nigella

5 komentarzy:

  1. Mniam ..... czekolada ...........

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda naprawdę perfekcyjnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. mega czekoladowo...idealnie na taka pogodę jaka jest ostatnio :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ach, ta konsystencja! Nie umiem się takim oprzeć! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...