piątek, 9 grudnia 2016

Lody speculoos


Bardzo dobre, puszyste lody bez jajek i bez maszyny na bazie kremu speculoos (prosty, trzyskładnikowy przepis znajdziecie tutaj - klik). Polane ciepłym sosem czekladowym (gorzka czekolada + kremówka) smakują wybornie.

Składniki
  • 500 ml schłodzonej śmietany kremówki
  • 150 g kremu speculoos
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • kilka pokruszonych ciasteczek speculoos
Wszystkie składniki prócz ciasteczek zmiksować mikserem na jednolitą masę. Przelać do pudełka z przykryciem, wstawić do zamrażalki. 4-5 razy, co kilkadziesiąt minut miksować masę. Po ostatnim miksowaniu dorzucić ciasteczka. Smacznego!


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...