sobota, 4 października 2014

Śniadanie na sobotę #8




Uff, pierwsza sobota w Łodzi! Ostatnie dni były bardzo zabiegane i przepełnione załatwianiem spraw na uczelni, szukaniem kserówek książek, spotkaniami ze znajomymi.. niemniej jednak stęskniłam się już trochę za tym miejscem ;) Dzisiaj jeszcze dość leniwy, sobotni poranek, nieuzależniony od wf na 8 rano, dlatego mam dla Was coś z piekarnika...



Pieczona, gruszkowa owsianka z bakaliami

Składniki (1-2 porcje)
  • 40 g płatków owsianych
  • 10 g otrębów owsianych
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 8 łyżek mleka
  • łyżka kremówki
  • łyżka masła, rozpuszczonego
  • łyżka miodu
  • garść rodzynek
  • garstka orzechów włoskich, posiekanych
  • duża gruszka, starta na dużych oczkach
  • masło do wysmarowania naczynka
Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do żaroodpornego naczynka wysmarowanego masłem i piec w 180 st. C przez 20 min. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie był to twarożek i maliny. :)



5 komentarzy:

  1. zdecydowanie jedne z najlepszych sposób na weekendowe śniadanie, pieczone owsianki są świetne, jak widać to u Ciebie :) poza tym stale zauroczona jestem naczynkami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oo muszę zapisać te przepis, obowiązkowo! wygląda przepysznie (:

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...