piątek, 13 stycznia 2017

Czekolada na gorąco


Mój ulubiony napój na rozgrzanie. Co prawda jest dość kaloryczny, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić (a już szczególnie w piątki) ;)
Mocno czekoladowy - koniecznie na gorzkiej - z odrobiną cukru trzcinowego i cynamonu. Polecam!

Składniki (1 porcja)
  • 200 ml tłustego mleka
  • 75 g gorzkiej czekolady, posiekanej na kawałki
  • łyżeczka cukru trzcinowego
  • szczypta cynamonu
  • bita śmietana
  • starta czekolada
Mleko podgrzać, dodać cukier, cynamon i czekoladę, odstawić, żeby się rozpuściła. Wymieszać dokładnie, następnie ubić (ja to robię przyrządem do spieniania mleka). Przelać do kubka, udekorować śmietaną i czekoladą. Podawać od razu :)

4 komentarze:

  1. Porcja słodkości od czasu do czasu jeszcze nikomu nie zaszkodziła :) P.S. Uroczy garnuszek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Trzeba wypróbować ten przepis:)Wydaje się być smaczniejszy niż ten który ja używam. tylko ten tekst o chorobach jakby nie pasuje na tym zdjęciu;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Boska :)
    Chyba nie przeżyłabym zimy bez gorącej czekolady...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny na blogu i pozostawiony komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...